Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

Restaurant Toyo i Paris

Toyo-restaurant-(10).jpg

Japansk og fransk fusionkjøkken

Vi var på en ukes ferie i Paris, og i tillegg til å slentre rundt i gatene så har vi spist på diverse spennende og gode restauranter. Restaurant TOYO var en av disse restaurantene som vi spiste middag på . Den har dessverre ikke noen stjerner i Guide Michelin, men er omtalt der og det var sånn min mann fant den.

BELIGGENHET

Adressen er 17 Rue Jules Chaplain 75006 Paris, en bitteliten gatesnutt bak krysset Rue Montparnasse og Boulevard Raspail midt i Montparnasse.
Nå må jeg si om Montparnasse at vi bodde der og vi spiste alle våre middager (bortsett fra en) i nabostrøket. Altså dette, er for oss, midt i smørøyet og vi gikk i grunn bare rundt i krysset ovenfor og inn i noen små sidegater her og der. I umiddelbar nærhet ligger for eks: La Rotonde, La Dome (fiskerestaurant) og La Copoule.

bordoppdekning.jpg
restaurant-toyo-(2)-copy.jpg


Vi spiste fiskemat i en av de små gatene og vi spiste vegansk en annen kveld, og litt lenger opp på Boulevard Montparnasse ligger My noodles hvor jeg spiste den beste ramensuppa - ever!
Nå skal det sies at vi hadde undersøkt, googlet og sjekket ut ganske mye på forhånd. Vi ville forsøke og få det beste ut av reisen vår.

restaurant-toyo-(4).jpg
Toyo-restaurant-(1).jpg

Tips til å finne gode restauranter

Paris by Mouth er en nettside jeg  virkelig vil anbefale, bl.a fordi - surprise surprise - en god del restauranter har faktisk stengt på søndag og mandag. Her får du en fin oversikt over åpne restauranter, som du enten kan bare gå til eller du må bestille.

Toyo-restaurant-(4).jpg
Toyo-restaurant-(2)-copy.jpg

Men tilbake til TOYO...
Jeg prøvde å bestille bord via deres Facebook side, det gikk ikke så bra. Så derfor gikk vi bare innom restauranten den kvelden vi kom til Paris og fikk bord noen dager etter (tirsdag kveld). Det var en stille kveld ute og kun noen få gjester i restauranten. Vi satt ved disken og spiste, og fikk fulgt godt med på tilbederingen av maten og pratet litt med de som jobbet der.
Veldig hyggelig.
Chef Toyo hadde også gitt ut bok med nydelige bilder og oppskrifter som de presenterte for oss mens vi ventet.
Toyo er moderne kjøkken, japansk fransk fusion. Det er kanskje ikke den billigste restauranten du kan gå på, men bevares - det er et minne for livet.  Jeg vet at vi skal tilbake til Paris, og jeg håper vi kan få bord på Toyo igjen. Du vet noen shopper klær og sko, jeg liker dette her med å shoppe opplevelser! 

Restauranten er ikke så stor, den er smal og lang. Slik opplevde jeg mange restauranter på vår tur nå denne gangen. Det var nydelig innredet, det ga meg en ro og atmosfære som jeg likte veldig godt. Moderne, enkelt og samtidig elegant. Et sted hvor maten skal spille hovedrollen. Eller for å si det mer som en intimkonsert hvor jeg som gjest er tilskuer og får servert musikken tilberedt av musikerne (kokkene) og hvor ingrediensene er notene og det ferdige produktet musikken de serverer meg. 
Sånn følte jeg det. Behagelig. Vakkert. Underholdende. Litt krevende til tider (kråkebolle!), men samtidig ... fantastisk! 

Toyo-restaurant-(9).jpg
Toyo-restaurant-(8).jpg
Toyo-restaurant-(3)-copy.jpg

MATEN VI SPISTE

Vi kjørte full pakke nesten (ikke kaviar) og satt til bords i godt over tre timer og bare nøt rettene som ble servert. Det startet med deilig rundstykke servert med kryddersmør. Sommelieren fant fram den beste vinen til vår mat, vi valgte å ta glass med vin og ikke flaske. Alltid deilig å smake på flere typer vin og ikke kun et par.
Etter måltidet var ferdig fikk vi også smake flere typer sake som Chef bød på (eller om vi betalte? hvem vet? godt var det !) 
Vi ble veldig overrasket over hvor forskjellig disse sakene smakte og de var faktisk veldig gode også. Som nevnt ovenfor. 
Hva vi spiste var:
Stekte rotgrønnaker og fenikkelsuppe
Kråkebollesandwich
Foie gras
Krepsesuppe med morkel
Asparges med parmesan (sprøtt!)
Kamskjell og hvit asparges i en saus av en fisk som heter poutargue
Lam
Kylling paella og sort trøffel
Ostekake med bringebærsorbet og
Bananespuma med karamell iskrem og baobab pulver over
Infusion kumquat som var en varm søt drikke, minnet meg litt om te.

Toyo-restaurant-(7).jpg
restaurant-toyo-(3).jpg

TIL SLUTT

Vi hadde en fantastisk fin kveld på Toyo med nydelig mat, veldig hyggelig atmosfære og ekstremt hyggelige ansatte ved restauranten. Chef var hele tiden til stede og nennsomt fulgte med og ga sine instrukser. 
Vi følte oss veldig godt tatt i mot og vi var full av takknemlighet når vi gikk derfra.
Og til slutt må jeg takke min kjære mann for at han har tatt de fleste bildene her, og for at han har redigert de alle sammen! :)

ありがと

restaurant-toyo-(8)-copy.jpg
restaurant-toyo-(6).jpg
restaurant-toyo-(11).jpg
restaurant-toyo-(17).jpg
restaurant-toyo-(9).jpg
restaurant-toyo-(10)-copy.jpg
restaurant-toyo-(16)-copy.jpg
restaurant-toyo-(15)-copy-copy.jpg
restaurant-toyo-(13).jpg
restaurant-toyo-(14).jpg
restaurant-toyo-(22).jpg
restaurant-toyo-(12).jpg
Toyo-restaurant-(6).jpg

Sake... masse sake...