Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

Gleden ved å reise til Kreta

Kreta sommerferie (51).jpg

En mangfoldig øy med mye å by på

Jeg husker godt min første tur til Kreta for ca 10 år siden nå. Det var faktisk ingen store forventninger egentlig. Så for meg en sliten øy, turistifisert og ja, jeg vet ikke hva. Kan godt hende at det er sånn på de største charterplassene, jeg vet ikke.  Det var ikke det Kreta jeg møtte og opplevde kan jeg trygt si.

I hvert fall er det å søke ut og lete etter de små fine opplevelsene noe vi veldig gjerne gjør. Se detaljene, potteplanter, dører, kattepuser og små tavernaer rundt her og der. Humpete veier, raviner og fjell. Bakgårder proppfulle av planter, små hager med frukttrær... 

Samariakløfta er en opplevelse jeg sent vil glemme. Mest fordi jeg vrikka ankelen FØR vi dro og gærne meg gikk de 16 km med vond fot, spiste 1 gr Paracet og tryna kraftig i steinura. Det gikk nesten bra. Jeg brakk ingenting og knuste ingen tenner, men digre skrubbsår og sting i kneet var resultatet. Ja og stivkrampesprøyte også...

Vingårder har vi også vært på og ikke minst handlet på kooperativen hvor de selger lokalt produsert olivenolje, olivenprodukter og vin. Det er bønder som har slått seg sammen i et kooperativ. Veldig kjekt. 

panormo010-9.jpg
panormo010-5.jpg
panormo010-7.jpg
panormo010-1.jpg

Å finne sin rytme og stil på ferie

Ikke så lett hvis er flere sammen på tur. Vi er alle forskjellige. Noen vil bare ligge på solsenga og presse, bade litt og helst spise litt turistmat som ikke er så altfor utfordrende.  Å begynne og omdiktere menyen på greske tavernaer og restauranter er etter min opplevelse ingen vits i å gjøre. Det blir ikke bra. Spis det de lager og serverer, det er best. I byen vi har reist til er det små gaterestauranter som dukker opp om kvelden, uten meny. Bli med inn på kjøkkenet og se hva vi lager. Madam bestemmer maten til Mister i kveld. Ok ok! Det er gøy. 
Det er mye godt tilbehør på tavernaene, prøv Dolmades for eks... 

panormo010-16.jpg
panormos2-11.jpg
panormos2-10.jpg
panormo010-15.jpg
panormos-1.jpg
panormos2-1.jpg
panormos1-1.jpg
panormos3-3.jpg
Kreta sommerferie (21).jpg
 Solnedgangen på Kreta er magisk ... 

Solnedgangen på Kreta er magisk ...