Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

Galleri F15 på Jeløya i Moss

Dette er et av mine absolutte favorittsteder

Når vi er i Moss på besøk hos mamma så drar vi ofte hit fordi det er så trivelig der ute.
Bare å kjøre ned den lange, smale alleen med de staselige trærne gir en veldig god følelse. Vi parkerer og går ofte tur gjennom skogen og ned til sjøen. En passelig fin liten rusletur. Står der og ser over til Vestfoldsiden, fergene som går att og fram mellom Horten og Moss, før vi går tilbake gjennom skogen og opp til selve Alby hovedgård hvor galleriet er.
Et annet minne som er hyggelig å tenke tilbake på er at etter jeg ble konfirmert i Moss kirke så kjørte vi ut hit og tok bilder, og spiste kake. Så reiste vi hjem til selve selskapet og spiste middag og feiret videre der.
 

Galleri F15 Jeløya Moss (9).jpg
Galleri F15 Jeløya Moss (10).jpg
Galleri F15 Jeløya Moss (1).jpg

Albykringlen er berømt

Bare den er verdt et besøk ut dit, for det er lite stykke å kjøre dit. Kjøp kringlen med litt is (eller krem?) og en kopp kaffe og nyt! Kan du ikke reise dit så fortvil ikke, for oppskriften får du her av min gode bloggvenninne Ingrid Tunheim. Oppskriften fikk hun av meg og jeg har igjen fått den av en tidligere ungdomsskolevenninne som jobbet der ute ... hysj ;) du er herved advart om tung kake ... ikke akkurat en Roede oppskrift. 

Galleri F15 Jeløya Moss (6).jpg
Galleri F15 Jeløya Moss (7).jpg
Galleri F15 Jeløya Moss (8).jpg
Galleri F15 Jeløya Moss (2).jpg

Litt historie om Alby gård og Galleri F15 

Alby gård er den eldste gården på Jeløya med røtter tilbake til vikingtiden. Hovedhuset slik det fremstår nå er fra 1866 da det brant der ute. I 1963 kjøpte Moss kommune eiendommen og Galleri F15 leier i dag hovedbygningen.  Gården består av 400 mål jord og 424 dekar med skog. Jordbruket er forpaktet bort av Moss kommune. Kilde her.

Galleri F15 ble opprettet i 1966 og holdt først til på Fossen 15 (derav navnet F15) i Moss. Taket blåste av møllebygningen hvor galleriet holdt til og dermed fikk de låne den tomme hovedbygningen på Alby gård, og der er de ennå.  Galleri F15 er i dag en del av Punkt Ø, fylkesgalleriene i Østfold
 

Galleri F15 Jeløya Moss (5).jpg
Galleri F15 Jeløya Moss (4).jpg