Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

Fritzøeparken i Larvik

Dette var breath taking - som de sier på English!

Vi var så heldige å bli invitert med på tur til Fritzøeparken i Larvik en sommerkveld og for å være helt ærlig så visste vi ikke at det var mulig å gå der en gang.  Så når invitasjonen fra Hagaveien kom så dro vi med hvert vår kamera og for en hyggelig kveldstur vi fikk gått.

Jeg kan anbefale deg å lese på Fritzøeparkens nettside her  hvor du får litt mer om historien bak området og familien, og ikke minst fine bilder også. Visste du forresten at daværende godseier Treschow i 1884 skjenket Bøkeskogen til Larvik bys befolkning og at dette er Norges første offentlige friområde?! (Nå vet du det ;) )
I dag er det Mille Marie Treschow som bor på slottet (jeg kaller det slott jeg ... ) og hun er 6. generasjon.  Mille Marie er vel godt kjent vil jeg tro, men for sikkerhets skyld her er litt bakgrunnsinfo om henne også.

Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (4).jpg

Slottet, parken og skogen

Rundt slottet er det en flott park, eller hageanlegg om du vil. Skogen er full av bl.a importere mufloner, som er en villsau fra Korsika og dåhjort fra Danmark og hvert år er det jakt for å regulere stammen. Det er i hvert fall et imponerende område å gå rundt på og veldig moro å få komme så nærme et "slott". For flott er det, virkelig flott. Hele parken er på 1700 dekar.  Dåhjortene så vi flere ganger når vi gikk der, dessverre hadde muflonene gjemt seg ...

Du kan dra dit på omvisning

Det er ikke lukket, men en smule regulert med noen regler - alt dette kan du lese + bestille billetter til omvisning/tur på nettsiden til Fritzøeparken. Absolutt et tips for #vestfoldturisten eller for deg som bor her og som ikke visste...

Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (2).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (9).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (11).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (13).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (12).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (5).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (6).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (1).jpg

Vi gikk til en kolle med fin utsikt inn mot Larvik og drakk litt kaffe der...

Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (16).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (15).jpg
Fritzøe hovedgård Fritzøeskog (14).jpg