Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

Den fargerike øya Burano

En rask båttur ut fra Venezia

der finner du øyene Burano og Murano. Murano er mest kjent som glassblåserøya og så er det naboøya, en liten båttur unna, Burano. Vi dro ut til begge øyene, men jeg må vel si at glassblåsing tja, litt vel turistifisert opplegg for min smak. Ikke lov til å ta bilder i butikken, kun på et lite punkt i fabrikken. Dessuten ble vi passet på av noen skikkelige "glætte" karer som var opptatt av å speile seg  og fikse frisyren hehe... og glasstingene de laget var nok mer fit for et italiensk palazzo enn et minimalistisk norsk hjem ;)

Jeg var veldig glad når vi dro derfra og til Burano ...  dette er mer i min gate. Farger! Avslappet atmosfære, et skjevt kirketårn og en herlig gate med butikker, boder og restauranter. Vi spiste en veldig god lunch her og dagen ble avsluttet med en drink hvor min mann fikk servert (tror jeg) tidenes verste gin tonic i et digert coca cola glass!  #goodmemories
 

Burano (2).jpg
Burano (9).jpg

5 Kjappe fakta om Burano

Burano er flere små øyer som er skilt fra hverandre med kanaler, men bundet sammen av broer.

Grunnen til at øya er så fargerik og annerledes er visstnok pga en filminnspilling på 50-tallet. Det ble gravet kanaler og husene ble malt i gilde farger. (Jeg tror det er Summertime med Katharine Hepburn). I dag bor det mange kunstnere på øya.

Elsker du kniplinger har du kommet til kniplingenes mekka. Her er det lange tradisjoner flere århundre bakover og byen er full av kniplingbutikker og et kniplingmuseum.

Det er mange fiskere bosatt på øya.

Du trenger ikke dra til Pisa for å se et skjevt tårn -  Du kan dra til Burano og se klokketårnet til San Marino kirken lene seg godt til den ene siden. Fascinerende!

Burano (1).jpg
Burano (14).jpg
Burano (12).jpg
Burano (15).jpg
Burano (16).jpg
Burano (26).jpg
Burano (13).jpg
Burano (8).jpg
Burano (22).jpg
Burano (6).jpg