Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

Buongiorno Venezia!

Tips til Venezia turisten - sett på vekkerklokken på 06.00

Gå ut i gatene før alle andre gjør det og få de beste bildene når sola står opp. Gatene er nesten tomme. Det er for det meste kun folk som skal på jobb, ivrige fotografer og fuglene som er oppe. Dette var den beste stunden på dagen. Enklere å ta bilder, lyset var fantastisk flott og ikke minst, temperaturen behageligere for en nordboer. 

Selv om du ikke er ivrig fotograf, så anbefaler jeg at du står opp grytidlig en morgen og bare går deg en tur i gatene. Ser på soloppgangen og nyter roen i byen. Venezia er som vi alle vet en av verdens mest besøkte byer, menneskemengdene er enorme!  Du kan lese mine andre innlegg fra Venezia også, det er linket til noen av de under her. 

tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (3).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (13).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (12).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (1).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (2).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (4).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (6).jpg
 Passasjen på Dogepalasset

Passasjen på Dogepalasset

tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (17).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (8).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (9).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (10).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (16).jpg
tidlig morgen i Venezias gater og kanaler (14).jpg

Helt til slutt; Venezia var for meg et sjokk på mange måter. Slitt, forfallent, romantisk, vakkert, stygt, pent, turistifisert. Du vet alt. Mange følelser. Etter at vi så en dokumentar om hvor presset byen er pga turisme, før vi reiste faktisk, så må jeg si at jeg gikk rundt i byen med en liten bismak i munnen. Burde ikke være der, burde ikke belaste de mer enn nødvendig. Jeg så disse hengelåsene folk klikker på gjerder og alt mulig flere steder. Noen hadde hengt opp en lapp, "Unlock your love ... ganske klar oppfordring, ikke sant?

Derimot har jeg lyst til å tipse om kokeboken til matbloggeren Skye McAlpine, engelsk jente som har bodd i Venezia fra hun var liten og nå pendler mellom Venezia og London.  A table in Venice er ikke bare full av vakre bilder og spennende oppskrifter, men også små tekster om hverdagslivet hun har i Venezia og oppvekst. Det var boktipset mitt i dag! 

unlock your love.jpg