Tidbits and snippets of a photographic life

Blogg

Studio updates.

16 km nedover Samariakløfta

Samariakløfta Kreta (18).jpg

Dette er Europas lengste ravine

Er du på Kreta og du ønsker å gjøre noe annet enn å tasse i byene eller ligge ved poolen så har du muligheten her. 
Ravinen ligger i de hvite fjellene på vestsiden av øya, den starter på Omalosplatået i 1250 meters høyde, og løper ut i Det Libyske Hav ved Agia Roumeli. 
Vår tur startet fra utenfor Rethymnon hvor vi bodde. Vi kjøpte hele turen på et lite reisebyrå i tilknytning til stedets hotell og ble hentet med buss tidlig på morgenen. For oss var det en ca 2 timers busstur hvor det var stopp for frokost kl 08.00 og så var vi på platået. Vi brukte mellom 5 og 6 timer på gå gå ned til Agia Roumeli hvor vi ble fraktet ut med ferge til Sougia hvor bussen vår ventet på oss igjen.  Du må gå i et visst tempo da  siste ferge går til et visst klokkeslett. Guidene er med deg hele tiden og passer på sin gruppe. 

 VG skriver også om Samariakløften her og Kreta reiseguide her 

Her kommer bildene fra vår tur.  Vi var der i midten av september. Mitt råd er: Ha gode sko! Veldig gode sko! Det var helt glattpolert på steinene og mye sand. Jeg sklei og falt. Det var det flere som gjorde.  Ha med vann, toalettpapir (!) og noe godt å spise. Lett førstehjelpsutstyr også som for eks sårrensemiddel, plaster, litt smertestillende og lignende. Er uhellet ute så er det kjekt å ha noe. 


Vi hadde lunch ca midt i ravinen i landsbygda Samaria. Det er rangere i parken som hjelper deg om noe skulle skje.  Temperaturmessig var det egentlig helt herlig der, ikke for varmt. Det var en bris som blåste slik at jeg følte det luftet deilig der :) Noen steder stekte sola, men det var bare noen få punkter.

Når vi kom ned til landsbyen så er det strand der og mange tok seg et forfriskende sjøbad etter en lang dags marsj. Det er også en taverna der (flere) og det er godt å sette seg ned og spise litt eventuelt ta en kald øl. 

Samariakløfta Kreta (10).jpg
Samariakløfta Kreta (8).jpg
Samariakløfta Kreta (7).jpg
Samariakløfta Kreta (9).jpg
Samariakløfta Kreta (11).jpg
Samariakløfta Kreta (12).jpg
Samariakløfta Kreta (14).jpg
Samariakløfta Kreta (13).jpg
Samariakløfta Kreta (19).jpg
Samariakløfta Kreta (15).jpg
Samariakløfta Kreta (16).jpg
Samariakløfta Kreta (17).jpg
Samariakløfta Kreta (20).jpg
Samariakløfta Kreta (21).jpg
Samariakløfta Kreta (2).jpg
Samariakløfta Kreta (3).jpg
Samariakløfta Kreta (6).jpg
Samariakløfta Kreta (4).jpg
Samariakløfta Kreta (5).jpg
 Jada... jod og litt korssting. Dagen etter tok jeg stivkrampesprøyte. Det er et grusomt turminne, men likevel et minne :) 

Jada... jod og litt korssting. Dagen etter tok jeg stivkrampesprøyte. Det er et grusomt turminne, men likevel et minne :)